- Serverar: 5 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Slätvar som smälter i munnen.
Instruktioner
- Slå på ugnen på 180 grader
- Fond:
Rensa och filea fisken och rengör skrovet. Ta bort gälar och huvud – släng!
- Hacka purjolöken och ta av foten på champinjonerna. Lägg hattarna åt sidan. Fräs purjo och champinjonfötter med lite olja i en kastrull. Lägg i fiskrenset. Slå på vatten så det täcker. Tillsätt lagerblad och några vitpepparkorn. Sjud i ca 20 minuter. Skimra av skummet som lägger sig på ytan. Sila av fonden och reducera till ca 3 dl återstår. Ställ åt sidan.
- Fisk
Hacka schalottenlök och lägg i en smord form.
Vik och lägg på fiskfiléerna och champinjonhattarna. Slå över vitt vin och den kokade fonden. Täck över formen med smörpapper. Ställ in fisken i ugnen tills den är klar, 15-20 minuter. Ta ut fisken och ställ åt sidan - men håll fisken varm!
- Ta ur champinjonhattarna och lägg åt sidan. Vrid upp ugnen till 200 grader. Slå över fonden (från ugnsformen) i en kastrull tillsätt all grädde förutom 1 dl. Koka en god sås och smaka av med salt och kajennpeppar. Blanchera sparrisen, pilla räkorna. Vispa den resterande grädden lätt.
Duchessepotatis
Skala och koka potatisen.
Pressa potatis med potatispress. Rör i äggulor, smör och olja. Krydda med salt och peppar och smaka av med muskot. Låt moset svalna. Spritsa det svala moset runt kanten på en ugnssäker form. Rör i den vispade grädden i såsen. Lägg fisken i ungsformen. Slå över såsen över fisken och gratinera i ugnen tills den får en gyllenbrun färg.
- Vid servering
Garnera med räkorna, champinjonerna, sparrisen och dill.
Publicerat den
23 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar