Jättegott - alla musselälskare!!!
Instruktioner
- Skrubba musslorna ordentligt under rinnande kallt vatten.
- Ta bort skägget och kasta bort musslor som inte har stängt sig.
- Hetta upp en kastrull och lägg i musslorna.
Häll på vin eller vatten och lägg på locket.
Låt musslorna sjuda tills de öppnar sig, ca 5 minuter.
- Ta upp dem direkt när de öppnar sig och låt svalna ca 5 minuter. Kasta alla musslor som inte har öppnat sig.
- Hetta upp ugnens grill till 225 grader. Blanda parmesan och ströbröd i en lite skål och tillsätt färsk koriander, vitlök, ingefära, limeskal, chiliflingor, salt, peppar och limesaft.
Blanda väl.
- Ta bort den tomma skalhalvan från varje mussla. Bred ut musslorna på ett grillgaller.
Strö 2 tsk av ströbrödsblandningen på varje mussla och droppa över 2 tsk smält smör.
- Grilla musslorna tills ytan blir knaprig och gyllenbrun, 3-4 minuter. Lägg över på ett serveringsfat och garnera med limeklyftor.
Servera musslorna varma.
Publicerat den
15 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar