Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerade musslor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegott - alla musselälskare!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skrubba musslorna ordentligt under rinnande kallt vatten.
  2. Ta bort skägget och kasta bort musslor som inte har stängt sig.
  3. Hetta upp en kastrull och lägg i musslorna. Häll på vin eller vatten och lägg på locket. Låt musslorna sjuda tills de öppnar sig, ca 5 minuter.
  4. Ta upp dem direkt när de öppnar sig och låt svalna ca 5 minuter. Kasta alla musslor som inte har öppnat sig.
  5. Hetta upp ugnens grill till 225 grader. Blanda parmesan och ströbröd i en lite skål och tillsätt färsk koriander, vitlök, ingefära, limeskal, chiliflingor, salt, peppar och limesaft. Blanda väl.
  6. Ta bort den tomma skalhalvan från varje mussla. Bred ut musslorna på ett grillgaller. Strö 2 tsk av ströbrödsblandningen på varje mussla och droppa över 2 tsk smält smör.
  7. Grilla musslorna tills ytan blir knaprig och gyllenbrun, 3-4 minuter. Lägg över på ett serveringsfat och garnera med limeklyftor. Servera musslorna varma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.