- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Fredagsmys med musslor
Vi älskar musslor i vår familj - åtminstone vi som är vuxna och människor, för hundens del är musslor nog det enda hon inte kan få för sig att äta. Följande rätt gjorde jag förra fredagen. Passar bra som förrätt eller på en buffé.
Instruktioner
- Skrubba musslorna. Kasta söndriga eller öppna, om de inte sluter sig då man knackar på dem.
- Skär löken i tjocka skivor. Skär vitlöken i skivor och pepparn i småbitar. Plocka loss bladen från persiljestjälkarna och skär dem i bitar
- Hetta upp lite olja i en stor kastrull, typ traktörspanna. Lägg i lök, vitlök, persiljestjälkar och spansk peppar. Fräs en stund.
- Lägg i musslorna, på med locket och fräs en minut.
Häll på vin och vatten och koka tills musslorna öppnat sig, men inte längre! Häll genom en sil och spara buljongen.
- Värm upp olja i en panna och låt vitlök och spansk peppar fräsa så de blir gyllene. Fräs också tomatpurén.
- Häll på tomaterna, krossa dem och häll på musselspadet. Låt sedan detta koka ganska häftigt tills konsistensen börjar bli lite krämig. Lägg då i ströbrödet och låt det få lite smetig karaktär. Blanda i de hackade persiljebladen. Smaka av med salt.
- Ta bort ena skalet från musslorna och lägg dem i en form. Är innanmätet litet kan man ta två innanmäte i samma skal. Lägg tomatsmeten på musslorna och riv över parmesanost.
- Hit kan man förbereda, om man vill ha det som bufférätt.
- Sätt in i ugnen och gratinera i 225 grader, ca 7-15 minuter. Kolla färgen.
- Färdigt!
Publicerat den
26 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar