Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerade musslor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Fredagsmys med musslor Vi älskar musslor i vår familj - åtminstone vi som är vuxna och människor, för hundens del är musslor nog det enda hon inte kan få för sig att äta. Följande rätt gjorde jag förra fredagen. Passar bra som förrätt eller på en buffé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skrubba musslorna. Kasta söndriga eller öppna, om de inte sluter sig då man knackar på dem.
  2. Skär löken i tjocka skivor. Skär vitlöken i skivor och pepparn i småbitar. Plocka loss bladen från persiljestjälkarna och skär dem i bitar
  3. Hetta upp lite olja i en stor kastrull, typ traktörspanna. Lägg i lök, vitlök, persiljestjälkar och spansk peppar. Fräs en stund.
  4. Lägg i musslorna, på med locket och fräs en minut. Häll på vin och vatten och koka tills musslorna öppnat sig, men inte längre! Häll genom en sil och spara buljongen.
  5. Värm upp olja i en panna och låt vitlök och spansk peppar fräsa så de blir gyllene. Fräs också tomatpurén.
  6. Häll på tomaterna, krossa dem och häll på musselspadet. Låt sedan detta koka ganska häftigt tills konsistensen börjar bli lite krämig. Lägg då i ströbrödet och låt det få lite smetig karaktär. Blanda i de hackade persiljebladen. Smaka av med salt.
  7. Ta bort ena skalet från musslorna och lägg dem i en form. Är innanmätet litet kan man ta två innanmäte i samma skal. Lägg tomatsmeten på musslorna och riv över parmesanost.
  8. Hit kan man förbereda, om man vill ha det som bufférätt.
  9. Sätt in i ugnen och gratinera i 225 grader, ca 7-15 minuter. Kolla färgen.
  10. Färdigt!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.