Klassisk grekisk sallad med enkla färsbullar.
Den som vill serverar även med en klick tsatsiki.
483 kalorier per portion.
Instruktioner
- Plocka och hacka persiljan. Blanda den med färs, vatten, ½ tsk salt och ½ krm svartpeppar.
Forma färsen till valnötsstora bullar. Stek dem i 1 tsk olja i en släpplättpanna 5 minuter.
- Ansa och bryt salladen i bitar, skölj och skär tomaterna i bitar. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Skölj och skär gurkan i bitar, skala och strimla löken.
- Fördela grönsakerna på ett fat, smula över osten och droppa 1 msk olja över. Plocka och strö över oreganobladen. Krydda med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
Servera med färsbullar och pitabröd.
Publicerat den
2 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar