Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekisk sallad och färsbullar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Klassisk grekisk sallad med enkla färsbullar. Den som vill serverar även med en klick tsatsiki. 483 kalorier per portion.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Plocka och hacka persiljan. Blanda den med färs, vatten, ½ tsk salt och ½ krm svartpeppar. Forma färsen till valnötsstora bullar. Stek dem i 1 tsk olja i en släpplättpanna 5 minuter.
  2. Ansa och bryt salladen i bitar, skölj och skär tomaterna i bitar. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Skölj och skär gurkan i bitar, skala och strimla löken.
  3. Fördela grönsakerna på ett fat, smula över osten och droppa 1 msk olja över. Plocka och strö över oreganobladen. Krydda med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Servera med färsbullar och pitabröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.