De fina mandelskålarna fylls med konjakskräm och garneras med exotiska frukter. Varken grevar eller grevinnor kan motstå en så elegant dessert.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mandelspån, socker, matfett, mjöl, mjölk, sirap och glukos i en kastrull. Låt blandningen sjuda på svag värme tills den tjocknar.
- Olja fem uppochnedvända koppar. Klicka ut hälften av smeten i 5 högar på en bakpappersklädd plåt.
- Grädda flarnen mitt i ugnen cirka 5 minuter. Lossa flarnen så snabbt som möjligt från plåten.
- Tryck fast de varma flarnen över de oljade kopparna så att de blir skålformade. Lossa flarnen försiktigt och ställ dem på galler.
- Grädda smeten till de resterande flarnskålarna som ovan.
- Gör krämen. Blanda ägg, mjölk, potatismjöl och socker i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Låt krämen kallna.
- Vispa grädden hårt. Vänd ner den i krämen. Smaka av med konjak och vaniljsocker. Fyll mandelskålarna med konjakskrämen.
- Skala ev kiwin och skär den i skivor Halvera ev physalisen. Garnera skålarna med frukten och servera genast.
Publicerat den
4 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar