Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grevens mandelskålar

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

De fina mandelskålarna fylls med konjakskräm och garneras med exotiska frukter. Varken grevar eller grevinnor kan motstå en så elegant dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mandelspån, socker, matfett, mjöl, mjölk, sirap och glukos i en kastrull. Låt blandningen sjuda på svag värme tills den tjocknar.
  2. Olja fem uppochnedvända koppar. Klicka ut hälften av smeten i 5 högar på en bakpappersklädd plåt.
  3. Grädda flarnen mitt i ugnen cirka 5 minuter. Lossa flarnen så snabbt som möjligt från plåten.
  4. Tryck fast de varma flarnen över de oljade kopparna så att de blir skålformade. Lossa flarnen försiktigt och ställ dem på galler.
  5. Grädda smeten till de resterande flarnskålarna som ovan.
  6. Gör krämen. Blanda ägg, mjölk, potatismjöl och socker i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Låt krämen kallna.
  7. Vispa grädden hårt. Vänd ner den i krämen. Smaka av med konjak och vaniljsocker. Fyll mandelskålarna med konjakskrämen.
  8. Skala ev kiwin och skär den i skivor Halvera ev physalisen. Garnera skålarna med frukten och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.