Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Griljerad torskrom.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Receptet fanns inte här på MK så jag lägger in det i min kokbok. Fiskpinnar i all ära, men det här går inte att jämföra! Torskrom på burk är svårt att få tag på men vi hittade det på Netto. En burk på 600 gram räcker till fyra personer. Servera med gräddstuvad spenat och kokt potatis. Garnera med tomater, gurka och citronklyftor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Öppna burken i båda ändarna och pressa ur innehållet med det ena av locken, var försiktig så att innehållet inte går sönder.
  2. Skär romen i 1 centimeter tjocka skivor.
  3. Häll upp vetemjöl på ett fat, äggen på ett annat fat samt ströbrödet på ett tredje fat, salta och peppra i ströbrödet och blanda, vispa upp äggen till skum.
  4. Vänd romen först i vetemjöl, sedan i de vispade äggen och sist i ströbrödet.
  5. Stek på ganska låg värme till gyllengul stekyta.
  6. Servera enligt förslaget ovan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.