Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad blomkål med kapris- och körveldressing

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Väldigt gott till grillade skaldjur.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dressing: Blanda kaprisen med övriga ingredienser och ½ dl olja. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.
  2. Ansa blomkålen. Skär blasten i cm-tjocka strimlor. Bryt eller skär loss buketterna. Skär 1/4 av buketterna i tunna skivor, gärna med mandolin. Lägg dem i iskallt vatten. Blanda blasten och resterande buketter med 2 msk olja, 2 krm salt och 1 krm peppar.
  3. Grilla blast och buketter i en grillwokpanna eller grillform tills de har fått fin färg men fortfarande har kvar lite tuggmotstånd. Häll av den skivade blomkålen och låt rinna av. Blanda den grillade blomkålen med blomkålsskivorna och dressingen. Lägg upp på ett fat. Garnera med körvel.
  4. Servera gärna med grillade räkor eller andra skaldjur, en klick aioli och ett gott bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.