Väldigt gott till grillade skaldjur.
Instruktioner
- Dressing:
Blanda kaprisen med övriga ingredienser och ½ dl olja. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.
- Ansa blomkålen. Skär blasten i cm-tjocka strimlor. Bryt eller skär loss buketterna. Skär 1/4 av buketterna i tunna skivor, gärna med mandolin. Lägg dem i iskallt vatten. Blanda blasten och resterande buketter med 2 msk olja, 2 krm salt och 1 krm peppar.
- Grilla blast och buketter i en grillwokpanna eller grillform tills de har fått fin färg men fortfarande har kvar lite tuggmotstånd. Häll av den skivade blomkålen och låt rinna av. Blanda den grillade blomkålen med blomkålsskivorna och dressingen. Lägg upp på ett fat. Garnera med körvel.
- Servera gärna med grillade räkor eller andra skaldjur, en klick aioli och ett gott bröd.
Publicerat den
27 juni 2016
Liknande recept
Skriv kommentar