Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad entrecôte med medelhavssmör

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegod köttbit som blir ännu saftigare om man grillar den i lite tjockare skivor och sedan skivar upp den vid serveringen. Kryddsmöret blir också ännu godare om man vispar det och serverar det rumsvarmt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela potatis, tomater och vitlök i halvor och fänkålen i klyftor. Pensla kött och grönsaker med smör och rapsolja och krydda med salt och peppar.
  2. Vispa smöret luftigt med elvisp och vispa i saffran, vitlök, timjan och flingsalt.
  3. Grilla köttet över glöd ca 3 minuter på varje sida. Flytta sedan köttet lite vid sidan av glöden och låt det grilla färdigt. Grilla samtidigt potatis och grönsaker över glöden. Skär köttet i skivor lite på snedden.
  4. Servera med kryddsmör, potatis och grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.