Grillad färskpotatis är gott i sig självt och passar det mesta. Använd en öppen grill och kol eller en gasolgrill. Receptet är hämtat ur boken Grilla som proffsen.
Instruktioner
- Potatis:
Vänd runt potatisarna i ytterst lite olja, fördela salt jämt över.
Låt kol brinna ner till en askgrå glödbädd.
Stäm av värmen, som ska vara medelstark.
Grilla potatisarna på gallret över direkt glödvärme, beräkna 6-10 minuter beroende på storlek.
- Aioli:
Vispa ihop äggulan med sherryvinägern.
Pressa ner vitlöksklyftorna och tillsätt salt, svartpeppar, och pimentón. Tillsätt sedan oliv- och solrosoljan i en tunn stråle samtidigt som du vispar kraftigt. Aiolin ska vara silkeslen och tjock i konsistensen.
Servera tillsammans med den grillade potatisen.
Publicerat den
30 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar