Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad färskpotatis med aioli

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Grillad färskpotatis är gott i sig självt och passar det mesta. Använd en öppen grill och kol eller en gasolgrill. Receptet är hämtat ur boken Grilla som proffsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Potatis: Vänd runt potatisarna i ytterst lite olja, fördela salt jämt över. Låt kol brinna ner till en askgrå glödbädd. Stäm av värmen, som ska vara medelstark. Grilla potatisarna på gallret över direkt glödvärme, beräkna 6-10 minuter beroende på storlek.
  2. Aioli: Vispa ihop äggulan med sherryvinägern. Pressa ner vitlöksklyftorna och tillsätt salt, svartpeppar, och pimentón. Tillsätt sedan oliv- och solrosoljan i en tunn stråle samtidigt som du vispar kraftigt. Aiolin ska vara silkeslen och tjock i konsistensen. Servera tillsammans med den grillade potatisen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.