Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad kalventrecote med sellericreme

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Delikattessmiddag från kolgrill och spis för fyra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grilllad kalventrecote: Börja med att göra i ordning kolgrillen så att den har perfekt glöd om 1-1,5 timme. Under tiden tillagar du sellericreme och gärna en rödvinsreduktion för att ringla över köttet och ev andra tillbehör (gärna rösti, bulgur eller quinoa tricolore).
  2. Sellericreme: Skär sellerin i små bitar och lägg i katstrull. Häll vispgrädde så att det nästan täcker selleribitarna. Koka på svag värme tills sellerin blir mjuk. Sila och spara gräddavkoket. Lägg en klick smör i sellerin, salt och svartpeppar. Puréa sellerin med stavmixer eller i matberedare. Späd vid behov med gräddavkoket.
  3. Rödvinsreduktion: Fräs 2 schalootenlökar med 2 krossade vitlöksklyftor i smör. Häll i 2 dl rödvin och kasta efter timjankvistar. Koka ner till häften. Slå i kalvfonden och reducera igen till knappt hälften så att reduktionen blir trögflytande. Sila bort löken.
  4. Kalventrecote: Skär 1,5 cm tjocka skivor. Rulla dem hastigt i olivolja, salta och peppra varsamt. Lägg dem på galler ovan glödande kol, gärna under lock 2 minuter. Vänd entrecoteskivorna och grilla ytterligare någon minut. Anpassa griltiden efter värmen i grillen och grilla inte för länge om du vill bevara det saftiga kalvköttet.
  5. Servering: Lägg upp entrecoten på tallrik, klicka selleripuré vid sidan och ringla rödvinsreduktionen över köttet. Servera gärna med Quinoa Tricolore.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.