Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad kycklingburgare med mangoyoghurt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Salt, sött och hett i samma tugga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med yoghurtsåsen. Grovmixa mangon med stavmixer eller i matberedare. Rör ner övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
  2. Skär halloumin i cm-tjocka skivor. Skala och skiva löken, skiva tomaterna. Skär eller bryt salladen i mindre bitar. Blanda färs, 1 ½ tsk salt och 2 krm peppar i en bunke. Forma till 4 burgare.
  3. Pensla burgarna runtom med olja. Grilla dem 3-5 minuter per sida eller stek dem i 1 msk olja ca 5 minuter per sida i stekpanna. Grilla eller stek halloumin tills den fått fin färg. Rosta eventuellt bröden hastigt på grillen eller i en torr, het stekpanna.
  4. Lägg burgare och halloumi mellan bröden med lök, tomat och sallad. Toppa med en klick mangoyoghurt. Servera med ugnrostade rotfrukter eller klyftpotatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.