Salt, sött och hett i samma tugga.
Instruktioner
- Börja med yoghurtsåsen. Grovmixa mangon med stavmixer eller i matberedare. Rör ner övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
- Skär halloumin i cm-tjocka skivor. Skala och skiva löken, skiva tomaterna. Skär eller bryt salladen i mindre bitar.
Blanda färs, 1 ½ tsk salt och 2 krm peppar i en bunke.
Forma till 4 burgare.
- Pensla burgarna runtom med olja. Grilla dem 3-5 minuter per sida eller stek dem i 1 msk olja ca 5 minuter per sida i stekpanna. Grilla eller stek halloumin tills den fått fin färg.
Rosta eventuellt bröden hastigt på grillen eller i en torr, het stekpanna.
- Lägg burgare och halloumi mellan bröden med lök, tomat och sallad. Toppa med en klick mangoyoghurt.
Servera med ugnrostade rotfrukter eller klyftpotatis.
Publicerat den
26 maj 2012
Liknande recept
Skriv kommentar