- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Läckert med en god potatis eller primörsallad.
Instruktioner
- Vispa ihop olivolja, sojasås, farinsocker och vitlökspulver i en liten skål.
Häll över allt i en återförslutningsbar plastpåse.
- Skölj tonfiskfiléerna under kallt rinnande vatten och klappa torra med rena pappershanddukar.
- Lägg tonfisken i påsen med marinaden och se till att de täcks runt om.
Försök få ut så mycket luft som möjligt ur påsen innan du försluter den.
- Stoppa in påsen med fisken i kylen och marinera i ca 15 minuter. Vill du ha mer smak av marinaden så kan du marinera den ända upp till 4 timmar. Men i alla fall i minst 15 minuter för att smakerna ska tränga in.
- När du grillar är det enklast med ett fiskspjäll, men hur du nu gör så pensla underlaget med olja.
Grilla 4 - 6 minuter på varje sida.
Fisken är färdig när du kan flaga den med en gaffel.
Vill du ha en lite rå kärna i mitten, grilla kortare tid.
Publicerat den
28 januari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar