Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad polenta, bön- och paprikasallad och tomataioli

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En enkel rätt som du kan servera som den är eller till en grillad kyckling eller quornfilé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tomataioli: Finhacka vitlöken och de soltorkade tomaterna, blanda med de övriga ingredienserna, smaka av med salt och peppar. Ställ kallt till serveringen.
  2. Polenta: Koka upp buljongen, häll i polentan och finhackad vitlök och koka ca 7 minuter under omrörning. Tillsätt det rivna citronskalet mot slutet. Häll därefter upp polentan i en form och låt svalna.
  3. Bön- och paprikasallad: Kärna ur paprikorna och dela varje paprika i 4 bitar. Pensla bitarna med olivolja och stek dem. Förväll bondbönorna, skär salladslökarna i 2 cm stora bitar. Blanda paprika och bönor med olivolja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär skivor av polentan och grilla i en grillstekpanna eller över grillen. Servera med bön- och paprikasalladen och tomataioli.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.