Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxfiléspett med rostad paprikasallad, grillad bakpotatis och grillad lime

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Nyckelhålsmärkt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela paprikorna, ta bort kärnhus och vita hinnor. Rosta paprikorna i ugn ca 20 min. Låt svalna något,dra av skalet och strimla dem grovt. Fräs vitlök i olja. Blanda alla ingredienser till salladen. Smaksätt med salt och peppar. Ställ kallt några tim, gärna över natten.
  2. Sätt ugnen på 200°. Baka potatisen nätt och jämnt färdig. Låt svalna och skär 1 cm tjocka skivor på längden.
  3. Trä köttet på spett, krydda och grilla ca 5 min. Lägg limen på grillen med snittytan nedåt och låt den bli varm.
  4. Pensla potatisen med olja och grilla snabbt. Strö över salt.
  5. Servera spetten omedelbart med paprikasallad, potatis och lime.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.