Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillade laxkotletter med wokgrönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Perfekt att grilla

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enligt beskrivningen på paketet.
  2. Hetta upp en panna med en tesked sesamolja i. Rosta sesamfröna gyllenbruna ständig under omröring i ca 1 minut. Häll fröna i en skål och ställ åt sidan.
  3. Fräs chili, paprika, lök och vitlök i lite olja. Tillsätt broccoli, morötter och minimajs. Fräs grönsakerna tills att de nästan är genomkokta och är lite krispiga och gyllenbruna.
  4. Smaka av med resterande sesamolja, fisksås, salt och peppar. Avsluta med att strö över sesamfrön.
  5. Krydda laxkotletterna med salt och peppar och grilla eller stek dem hastigt i het panna ca 2- 3 minuter på varje sida.
  6. Servera laxen med grönsakerna, färsk lime och nykokt jasminris. Det går också att byta ut grönsakerna mot färdiga wokgrönsaker för att dra ner på tillagningstiden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.