Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillade rosékycklingspett med rosépepparpasta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Rosépeppar och rosévin ger pastan en spännande och lite oväntad smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingfiléerna på längden i ca 3 cm breda bitar. Blanda vin, olja, vitlök, salt och peppar i en plastpåse. Lägg kycklingen i marinaden och låt marinera ca 5 timmar i kylskåpet.
  2. Trä upp kycklingen på blötlagda träspett.
  3. Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i lite av smöret. Tillsätt tomatpuré och rosépeppar och låt fräsa med några minuter. Häll på vinet och låt det mesta koka in.
  4. Låt pastan rinna av, men spara 1½ dl av kokvattnet. Häll vattnet över löken och koka upp. Vänd ner pastan, resten av smöret och osten. Salta.
  5. Grilla spetten runt om ca 5 minuter. Servera med pasta och blandad sallad samt gärna lite extra parmesanost.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • cittaprazama 25 juni 2008

    Låter jättegott....ska testa så snart jag kan :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.