Rosépeppar och rosévin ger pastan en spännande och lite oväntad smak.
Instruktioner
- Skär kycklingfiléerna på längden i ca 3 cm breda bitar. Blanda vin, olja, vitlök, salt och peppar i en plastpåse. Lägg kycklingen i marinaden och låt marinera ca 5 timmar i kylskåpet.
- Trä upp kycklingen på blötlagda träspett.
- Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i lite av smöret. Tillsätt tomatpuré och rosépeppar och låt fräsa med några minuter. Häll på vinet och låt det mesta koka in.
- Låt pastan rinna av, men spara 1½ dl av kokvattnet. Häll vattnet över löken och koka upp. Vänd ner pastan, resten av smöret och osten. Salta.
- Grilla spetten runt om ca 5 minuter. Servera med pasta och blandad sallad samt gärna lite extra parmesanost.
Publicerat den
6 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter jättegott....ska testa så snart jag kan :)