Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillspett från Marocko

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gör spetten med mört kött från kyckling, nöt eller gris. Servera med couscous, yoghurtsås, harissa samt chermoula. Du kan också göra mindre spett och servera på buffe eller som tilltugg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i små kuber (2x2 cm). Arbeta ihop kött och övriga ingredienser i en bunke. Marinera så länge du har tid. Gärna någon timme. Lägg spetten i vatten under tiden.
  2. Trä upp kött på spett (tre var) och stek i ugn på 200 grader grill i 10-15 minuter. Vänd då och då. Ha gärna en långpanna med folie under. Alternativt kan man grilla ute eller steka dem i grillpanna

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.