Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grön ärtpurésoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Enkel och god

Ingredienser

Instruktioner

Koka de färska eller djupfrysta ärtorna med hälften av buljongen,några minuter. Passera ärtorna med kokspadet,riv löken och tillsätt den. Fräs smör och mjöl,späd med ärtpurén och buljongen. Låt soppan koka 10-15 minuter. Vispa grädden något blanda med äggulan,häll under kraftig vispning den sjudande soppan över äggredningen. Salta soppan och strö över hackad persilja. Servera soppan omedelbart,gärna med vispad grädde smaksatt med riven pepparrot.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.