Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grön ärtsoppa med citron och räkor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En ljuvligt färgstark soppa som är så god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala lök, potatis, palsternacka och rotselleri. Skär löken och rotfrukterna i stora tärningar. Fräs löken mjuk i oljan i en stor kastrull. Låt sedan rotfrukter, potatis och fänkålsfrön fräsa med några minuter. Häll i vattnet och fond. Sjud ca 15 minuter tills allt blivit mjukt.
  2. Skala räkorna och ställ dem kallt tills det är dags att servera. Vänd ner gröna ärter i soppan. Låt sjuda några minuter tills ärterna blivit varma. Rör ner keso och värm soppan igen (den ska inte koka) Dra kastrullen från värmen och mixa slät med stavmixer.
  3. Rör ner citronskal och parmesan. Smaka av med citronjuice, salt och peppar. Späd med lite buljong eller vatten om den är för tjock till önskad konsistens. Servera med räkor, bröd och toppa med myntablad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.