En ljuvligt färgstark soppa som är så god!
Instruktioner
- Skala lök, potatis, palsternacka och rotselleri. Skär löken och rotfrukterna i stora tärningar. Fräs löken mjuk i oljan i en stor kastrull. Låt sedan rotfrukter, potatis och fänkålsfrön fräsa med några minuter. Häll i vattnet och fond. Sjud ca 15 minuter tills allt blivit mjukt.
- Skala räkorna och ställ dem kallt tills det är dags att servera.
Vänd ner gröna ärter i soppan. Låt sjuda några minuter tills ärterna blivit varma. Rör ner keso och värm soppan igen (den ska inte koka) Dra kastrullen från värmen och mixa slät med stavmixer.
- Rör ner citronskal och parmesan. Smaka av med citronjuice, salt och peppar. Späd med lite buljong eller vatten om den är för tjock till önskad konsistens.
Servera med räkor, bröd och toppa med myntablad.
Publicerat den
18 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar