Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsaker med jordnötssmör

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Speciellt men supergott till kött och kokt ris m.m. Det Aarikanska köket är lättlagat, färgrikt och väldigt gott, något av min favoritmat. Den heter egentligen plasas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Denna rätt är från Gambia.
  2. Skala och hacka löken. Kärna ur paprikan och skär den i små tärningar. Skär tomaten i bitar och hacka spenaten. Det går lika bra med färsk eller frusen spenat.
  3. Hetta upp oljan till medelvärme i en gryta. Fräs först lök och paprika 3-4 minuter. Lägg i tomathacket och spenaten.
  4. Häll på vatten, lägg på lock och koka i 5 minuter.
  5. Smaksätt med jordnötssmöret, muskoten, salt och peppar. Rör om och låt grönsakerna koka 2 minuter till.
  6. Servera som grönsaksrätt med kokt ris eller som tillbehör till kötträtter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.