Traditionell gazpacho är gjord helt på råa grönsaker.
I den här soppan fräser du först lök, paprika och tomat vilket ger det hela lite mjukare smak.
Vattenmelonen ger också lite extra sötma.
Perfekt en varm sommardag.
Instruktioner
- Skala och hacka löken och stek den i fettet utan att löken tar färg. Skär tomaterna i bitar.
Dela paprikor och pepparfrukt, ta bort kärnorna. Skär paprikora i bitar och strimla pepparfrukten.
- Tillsätt tomater, paprikor och spansk peppar i stekpannan. Låt fräsa ett tag utan att det tar färg.
Häll sedan grönsakerna i en bunke och låt svalna.
- Skala gurkan och skär den och melonen i bitar.
Lägg gurkan, melonen, koirandern och grönsaksfräset i en mixer och kör tills allt är finfördelat.
Tillsätt ev lite vatten om det blir för tjockt.
- Riv eller pressa vitlöken, pressa i limesaften och riv ingefäran. Tillsätt ingefäran tillsammans med socker. Rör om och salta och peppra.
Ställ i kylskåp ett par timmar eller över natten.
- Servera soppan upphälld i glas med selleristjälk som dekoration.
Publicerat den
28 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar