Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsaks- och melonsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Traditionell gazpacho är gjord helt på råa grönsaker. I den här soppan fräser du först lök, paprika och tomat vilket ger det hela lite mjukare smak. Vattenmelonen ger också lite extra sötma. Perfekt en varm sommardag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken och stek den i fettet utan att löken tar färg. Skär tomaterna i bitar. Dela paprikor och pepparfrukt, ta bort kärnorna. Skär paprikora i bitar och strimla pepparfrukten.
  2. Tillsätt tomater, paprikor och spansk peppar i stekpannan. Låt fräsa ett tag utan att det tar färg. Häll sedan grönsakerna i en bunke och låt svalna.
  3. Skala gurkan och skär den och melonen i bitar. Lägg gurkan, melonen, koirandern och grönsaksfräset i en mixer och kör tills allt är finfördelat. Tillsätt ev lite vatten om det blir för tjockt.
  4. Riv eller pressa vitlöken, pressa i limesaften och riv ingefäran. Tillsätt ingefäran tillsammans med socker. Rör om och salta och peppra. Ställ i kylskåp ett par timmar eller över natten.
  5. Servera soppan upphälld i glas med selleristjälk som dekoration.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.