Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mikkans melonsoppa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Den här soppan görs helt raw, dvs utan upphettning. Serveras direkt efter tillagning och är en underbar avslutning på en kryddstark middag exempelvis!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda först vispgrädde med frön från vaniljstången och zest från en liten citron. Vispa rätt hårt och låt stå kallt medan du gör soppan.
  2. Karva ut köttet från en mindre nätmelon, kör ned i blender eller mixer till du har en helt slät och fluffig vätska. Riv ett par cm färsk ingefära fint, blanda ut i melonbasen.
  3. Just innan servering kör du två päron i en råsaftcentrifug. Skvätt i lite citron för att få den att hålla färgen och blanda med melonen.
  4. Servera omedelbart!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lunchdax 27 oktober 2010

    Detta låter gott! Men jag undrar vad Zest är för något? Är det saften eller?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.