Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Melonsoppa i eget skal

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar och se till att buljongen löser sig.
  2. Låt buljongen kallna.
  3. Skär ett lock av melonen och gröp ur fruktköttet med hjälp av kniv och matsked.
  4. Se till att det skal som blir kvar är minst 2 cm tjockt.
  5. Ta bort kärnorna och lägg fruktköttet i en matberedare.
  6. Kör några sekunder så att det mesta fruktköttet finfördelas, men lite bitar ska finnas kvar.
  7. Ansa och dela knipplökarna på längden och skär dem i tunna skivor.
  8. Strimla bleksellerin. Blanda allt i en skål.
  9. Låt stå kallt en stund innan du smakar av.
  10. Ställ också in melonskålen i kylen så länge.
  11. Servera soppan i melonskålen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.