Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsaksfräs

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Pigg och frisk i höst! Dietisterna Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg visar här hur du kan påverka din hälsa i positiv riktning. Från boken Mat för liv och lust.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka vitlöken fint. Skala och skär moroten i fina strimlor. Skiva purjolöken eller salladslöken tunt. Skiva stjälksellerin fint.
  2. Fräs vitlöken i fettet, som inte får vara för varmt. Vitlöken bränns lätt och blir då frän.
  3. Lägg i alla grönsaker utom groddarna. Fräs på lite högre värme några sekunder. Fräs därefter under lock tills grönsakerna är nätt och jämnt mjuka. Lägg i groddarna och värm dem.
  4. Lägg upp fräset på ett fat. Garnera med bladpersilja. Servera soja till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.