Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Panerad fläskkarré med grönsaksfräs och mos

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Favoritkött, pröva att panera karréskivorna med grönsaksfräs och mos blir det en härlig måltid. Karrén kan du byta ut mot kotletter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Potatismos: Skala och dela potatisen i mindre bitar och koka den mjuk. Hetta upp mjölken. Mosa potatisen, lägg i smör, salt och peppar. Du kan krydda med en gnutta nyriven muskotnöt. Späd med het mjölk, lite i taget, medan du vispar moset till en bra konsistens.
  2. Panerad fläskkarré: Banka ut karréskivorna. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Häll upp mjöl och ströbröd på flata tallrikar. Vänd karrén först i mjöl, sedan i ägg och sist ströbröd. Stek skivorna i smör på låg värme, ca 4 minuter per sida.
  3. Grönsaker: Strimla paprika och zucchini. Fräs grönsakerna i smör och blanda ihop dem med syltlöken. Servera till karrén och potatismoset.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.