Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsakspanna med svamp

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En härligt enkel och kalorisnål rätt - fullproppad med vitaminer - som är klar i en handvändning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Borsta och ansa champinjonerna. Skär bort mörka fläckar och den nedre delen av foten. Dela i fjärdedelar eller halvor beroende på storleken. Droppa över citronsaft.
  2. Skala och hacka lök och vitlök fint. Dra av bladen från rosmarinstjälkarna och hacka dem fint med en vass kniv. Skär bort blomfästet på tomaterna, skålla dem i kokande vatten och flå dem. Tärna fruktköttet fint.
  3. Hetta upp oljan i en fettsnål gryta. Fräs svampen, under ständig omrörning, på stark värme. Tillsätt lök, vitlök, rosmarin och tomater och låt fräsa med en liten stund.
  4. Häll på vattnet. Smaka av med salt och peppar, lägg på locket, sänk värmen och låt småputtra i cirka 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.