En härligt enkel och kalorisnål rätt - fullproppad med vitaminer - som är klar i en handvändning.
Instruktioner
- Borsta och ansa champinjonerna. Skär bort mörka fläckar och den nedre delen av foten. Dela i fjärdedelar eller halvor beroende på storleken. Droppa över citronsaft.
- Skala och hacka lök och vitlök fint. Dra av bladen från rosmarinstjälkarna och hacka dem fint med en vass kniv. Skär bort blomfästet på tomaterna, skålla dem i kokande vatten och flå dem. Tärna fruktköttet fint.
- Hetta upp oljan i en fettsnål gryta. Fräs svampen, under ständig omrörning, på stark värme. Tillsätt lök, vitlök, rosmarin och tomater och låt fräsa med en liten stund.
- Häll på vattnet. Smaka av med salt och peppar, lägg på locket, sänk värmen och låt småputtra i cirka 10 minuter.
Publicerat den
21 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar