En underbart god och smakrik soppa.
Instruktioner
- Skala kräftorna och spara stjärtarna. Bryt loss gälarna från huvudskölden. Kasta gälarna och spara huvudskölden.
Hetta upp oljan i en kastrull, lägg hastigt i skalen och lägg på locket. Obs! Oljan är varm så se upp. Låt puttra ca 5 minuter.
- Skär morötterna, bleksellerin och purjolöken i strimlor. Lägg tillsammans med övriga ingredienser utom grädden i grytan och koka sakta i ca 20 minuter.
Sila av skal och övriga ingredienser genom en finmaskig sil. Häll tillbaka vätskan i kastrullen och tillsätt grädden, låt koka i ca 10 minuter.
Koka till en simmig konsistens och smaka av med ev mer grädde, salt och peppar.
- Skär salladslöken, moroten och sockerärtorna tunt. Förväll moroten och sockerärterna i lättsaltat vatten ca 2 minuter, lägg i kallt vatten med löken.
- Häll upp soppan i varma tallrikar, garnera med de förvällda grönsakerna och kräftstjärtar.
Publicerat den
20 januari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar