Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsakstoppad kräftsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En underbart god och smakrik soppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala kräftorna och spara stjärtarna. Bryt loss gälarna från huvudskölden. Kasta gälarna och spara huvudskölden. Hetta upp oljan i en kastrull, lägg hastigt i skalen och lägg på locket. Obs! Oljan är varm så se upp. Låt puttra ca 5 minuter.
  2. Skär morötterna, bleksellerin och purjolöken i strimlor. Lägg tillsammans med övriga ingredienser utom grädden i grytan och koka sakta i ca 20 minuter. Sila av skal och övriga ingredienser genom en finmaskig sil. Häll tillbaka vätskan i kastrullen och tillsätt grädden, låt koka i ca 10 minuter. Koka till en simmig konsistens och smaka av med ev mer grädde, salt och peppar.
  3. Skär salladslöken, moroten och sockerärtorna tunt. Förväll moroten och sockerärterna i lättsaltat vatten ca 2 minuter, lägg i kallt vatten med löken.
  4. Häll upp soppan i varma tallrikar, garnera med de förvällda grönsakerna och kräftstjärtar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.