Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gummans Fiskgratäng

 
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Den heter gummans pga att det är min man som tyckte det passade . för jag är ju hans gumma.

Ingredienser

Instruktioner

Koka fisken i vatten med lagerblad och pepparkorn i ca 5 minuter. Skala potatisen och skär den i mindre bitar , koka tills dom är mjuka . Gör stuvningen 3 dl mjölk, 1 dl vatten , kryddor, maizena, och låt det koka tills det blir som styvning ska vara , det sista man gör är att till sätta dill och räkorna , låt sjuda en liten stund. Lägg fisken i mitten på en smord ugnssäker form Gör potatismoset av potatisen, 1 dl varm mjölk. Salt, peppar, canderelströ. Lägg moset runt om fisken Häll sedan på stuvningen över fisken . Sen in i ugnen 20 - 25 minuter 225 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.