Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gustafskorv på raklettjärn

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Detta är jättegott och lite festligt om du har ett raklettjärn. Men du kan också göra den i stekpanna och dela det i portioner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär korven i små tärningar, skiva purjon fint.
  2. Riv osten. Jag använder en ost som heter Raklettost jag har hittat den i en ostbutik. Men annan inte för stark ost går att använda.
  3. Stek korven och löken på rakletten, lägg det i en skål.
  4. Ta raklettjärn, lägg i lite ost, korv, purjolök och ev syltlök. Uppepå lägger man lite ost. Stoppa in den i raklettjärnet och grädda tills osten har fått lite färg. Var och en gör sin raklett och lägger i det man vill, när järnet står på bordet.
  5. Njut tillsammans med en grönsallad och ett gott vin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.