- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Låter också jättegott har inte prövat än.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda havregryn,mjöl och socker.
Finfördela smöret i blandningen. Tillsätt ägget,arbeta ihop till en deg.
- Kavla ut mellan två smörpapper eller plastfolie. Klä en pajform med degen och låt vila minst 30 min i kylen. Nagga botten med en gaffel och grädda i mitten på ugnen i 12-15 min.
- Vaniljkräm:
Blanda mjölk,äggulor,socker och maizena i en kastrull. Värm på medelvärme under vispning tills krämen tjocknar. Den får inte koka. Låt svalna och rör ner vaniljsockret. Bred krämen på den avsvalnande pajskalet.
- Bärtopp:
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter.
- Värm saften i en kastrull.
Krama ur gelatinbladet och smält den i saften. Låt gelén kallna men inte stelna.
Lägg bären snyggt i pajskalet,pensla gelén över. Låt stelna.
- Servera gärna med lite vispad grädde till.
Publicerat den
20 augusti 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej ! Har nu rättat till 1 1/2 dl vetemjöl istället för 1 1/1 dl
Det sår i receptet att det ska vara 3/4 röd saft och sedan utspädd till hälften,måste ju menas att man ska späda den med 0,35 dl vatten vattten.