Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halstrad lax med hasselnötspesto

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftig lax som serveras med en god hasselnötspesto, inlagda tomater och färsk pasta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa alla ingredienser till hasselnötspeston i en matberedare till en grön pesto. Smaka av med salt och peppar.
  2. Blanda en lag på ättika, socker, vatten och citronskal. Lägg ner de skållade och skalade tomaterna i lagen. Häll på rapsolja och vänd ner finhackad gräslök.
  3. Strö ett tunt lager salt på båda laxsidorna. Finns det tid så låt laxen dra (rimma) i ca 1 timme eller längre. Halstra laxen i en het panna i hälften neutral och hälften kallpressad rapsolja. Den ska bli riktigt gyllene och krispig. Strö på nymald svartpeppar.
  4. Toppa med peston och lägg tomaterna på sidan. Servera med nykokt färsk pasta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.