Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hasselbackspotatis

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Gott att variera sig

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen.
  2. Skär i tunna skivor men inte helt igenom. Om man lägger potatisen tex i en träsked så kan man skära utan att riskera skära igenom helt.
  3. Lägg potatisarna med den skårade sidan uppåt i en ugnsäker form. Pensla eller klicka ut matfett på varje potatis.
  4. Ställ in mitt i ugnen, 225 grader i 25 minuter.
  5. Ta ut formen och pensla eller klicka på ytterligare matfett. Strö på salt och ströbröd.
  6. Ställ in formen i ugnen igen och baka ytterligare 20 minuter eller tills den är mjuk.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • enAnnan 24 mars 2008

    Vi åt detta till lax idag (Favoritlax, recept härinne). Mums. Varför äter man hasselbackare så sällan när det är så enkelt och gott?

  • mumsan 5 september 2008

    Så enkelt och så mumsigt! Sköter sig nästan själv i ugnen, Gott!

  • pjolter 10 februari 2009

    Använd milda-culinesse eller dylikt, och blanda i pressad vitlök, blir grymt! =)

  • mixie66 15 februari 2009

    jätte gott! :D

  • Mumriken 20 mars 2010

    Detta recept har blivit en stående favorit hemma

  • MartinaE 27 juni 2010

    åh va gott de e. Precis ätit dessa hasselbackare med kycklinggrillspett å beasås till. Namnamnam!

  • busan37 2 juni 2012

    Jättegott till helstekt fläskfilé. Gjorde det idag, lär bli många fler gånger. Var så smidigt

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.