Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havre- och chokladrutor

(1 kommentar)  
Skriv ut

Ljuvliga rutor med en bas av havregrynssmet, fyllning av choklad och toppad med havresmet och m&m's.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda de första fem ingredienserna till en fluffig röra. Rör sedan ner mjöl och därefter havregryn. Smeten ska vara lite smulig. Använd ca 2/3 av smeten och täck botten på rektangulär ugnsform (ca 23x33 cm), som är täckt med bakplåtspapper. Tryck till så att smeten blir en jämn och fin botten.
  2. Smält chokladen i ett vattenbad eller i micron, och blanda med kondenserad mjölk. Rör ner vaniljsockret. Häll fyllningen över bottnen i ugnsformen.
  3. Strö över den sista 1/3 av havregryns smeten och toppa med m&m's. Grädda 25-30 min i 175 grader. När kakan svalnat, skär den i bitar och servera!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • isabellnilsson 26 oktober 2010

    Denna kaka var hetl underbar. Fick högsta betyg av hela min familj!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.