Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havregrynskaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

Hittade detta recept på internet, där den hette Line dance kaka. Själv har jag döpt om den till Havregrynskaka. Supergoda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Deg: Smält smöret. Blanda farinsocker, havregryn, vetemjöl och bikarbonad. Rör om så det blandar sej. Tillsätt det smälta smöret i havregrynsblandningen. Rör om tills det är en smulig massa.
  3. Bred ut hälften av degen i långpannan. Resten ska vara ovanpå fyllningen.
  4. Grädda i ca 6-8 minuter mitt i ugnen. Under tiden kakan nu gräddas, rör ihop i en kastrull cream fraishen, socker och potatismjölet. Låt sjuda ihop. Efter sjudning tillsätt vaniljsockret.
  5. Bred ut fyllningen på den förgräddade kakan. Strö sedan över resten av havregrynsmassan.
  6. Grädda ytterligare i ca 10-13 minuter. Låt kakan kallna innan du skär den i bitar, fyrkanter eller trianglar.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Forsen 30 maj 2008

    Igår så bakade jag dessa, idag är dom slut! Kanongoda helt enkelt......

  • Allimac 25 februari 2009

    Jag la till 3 dl blåbär på vaniljkrämen innan jag strösslade över resten av havredegen. Blev jättegott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.