Hittade detta recept på internet, där den hette Line dance kaka. Själv har jag döpt om den till Havregrynskaka. Supergoda.
Instruktioner
- Klä en långpanna med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 175 grader.
- Deg: Smält smöret. Blanda farinsocker, havregryn, vetemjöl och bikarbonad. Rör om så det blandar sej. Tillsätt det smälta smöret i havregrynsblandningen. Rör om tills det är en smulig massa.
- Bred ut hälften av degen i långpannan. Resten ska vara ovanpå fyllningen.
- Grädda i ca 6-8 minuter mitt i ugnen.
Under tiden kakan nu gräddas, rör ihop i en kastrull cream fraishen, socker och potatismjölet. Låt sjuda ihop. Efter sjudning tillsätt vaniljsockret.
- Bred ut fyllningen på den förgräddade kakan.
Strö sedan över resten av havregrynsmassan.
- Grädda ytterligare i ca 10-13 minuter.
Låt kakan kallna innan du skär den i bitar, fyrkanter eller trianglar.
Publicerat den
23 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Igår så bakade jag dessa, idag är dom slut! Kanongoda helt enkelt......
Jag la till 3 dl blåbär på vaniljkrämen innan jag strösslade över resten av havredegen. Blev jättegott!