Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havtornsgravad lax med ättiksmajonnäs

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En spännande variant av gravad lax. Byt havtorn mot riven färsk rödbeta för att få en rosa fin kant på laxen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda socker och salt. Gnid in laxen med blandningen och lägg i en form. Täck laxen med tinade havtorn. Tryck till lite så att bären spricker och täck formen ordentligt med plast. Låt stå i kylen i ca 2 dygn. Vänd runt laxen någon gång per dag. Torka bort rester av marinaden vid servering och skär laxen i tunna sneda skivor.
  2. Vispa äggulor med socker, ättika och senap. Häll i oljan i en tunn stråle under konstant vispning tills det blir en tjock majonnäs. Smaka av med salt och eventuellt finrivet apelsinskal.
  3. Servera såsen till laxen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.