Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hembakt pitabröd

 
  • Serverar: 20-25 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Baka ditt eget pitabröd, mycket godare än de som finns att köpa i affären!

Ingredienser

Instruktioner

Värm vattnet till 37 grader. Smula sönder jästen, häll över vattnet och rör om tills jästen löst sig. Använd gärna en hushållsassistent Blanda i rågsikten och och häll i vetemjölet några deciliter i taget. Degen skall bli något fastare än vetedeg. Skruva upp ugnen till max-temperatur. Baka ut till tunna kakor, 10-15 cm i diameter. Låt jäsa i 90 minuter. Grädda på plåt längst ner i ugnen till bröden poppar upp. Flytta sedan upp plåten så att bröden får färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.