Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Het köttröra med bananer från Curaçao

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Traditional Hot Beef Stew från Curaçao. Receptet hemtaget av min far under en av hans många resor som kock på tankbåt åren efter andra världskriget och anpassat efter vad som går att få tag i i Sverige. Det går att göra denna rätt från rått kött, men konserverad kalops är snabbare och går att göra ombord på en segelbåt som omväxling till allt rökt, konserverat och frystorkat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förberedelser: Bryt burken med kalops och låt bitarna rinna av, spola dem rena från sås och kryddrester. Tryck sönder bitarna så att köttfibrerna släpper från varandra. Skala löken och strimla den på höjden. Rensa och strimla paprikorna. Skala och dela bananerna på längden och tvären ( fyra delar ).
  2. Köttröra: Bryn löken i smöret tills den mjuknar och börjar bli genomskinlig. Tillsätt köttet och ½ dl vatten, Rör om så att alla köttfibrer släpper. Tillsätt mer vatten om det trilskas. Tillsätt paprikorna. Låt sedan puttra någon minut. Tillsätt fond och lite syra och krydda efter tycke och smak med Harissa. Rätten skall var STARK och lite syrlig.
  3. Bananer: Vänd bananerna i sockret och stek dem sakta i smör i medelvarm panna tills de precis börjar mjukna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.