Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Het tomatsoppa med kidneycréme

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Len och värmande tomatsoppa med lite sting som serveras med en läcker kidneycréme och ett gott bröd. Glutenfri. Laktosfri. Äggfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Het tomatsoppa: Hacka den gula löken och chilin fint. Fräs i lite olja i en kastrull. Riv morötterna och hacka paprikan. Vänd ner i löken. Hacka även tomaterna fint och rör ner tillsammans med krossade tomater, vitvinsvinäger, buljong, agavesirap, basilika, salt och svartpeppar. Låt sjuda under lock på svag värme i ca 15 minuter. Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer.
  2. Kidneycréme: Häll av spadet från bönorna och skölj dem i vatten. Vänd ner i en skål tillsammans med pressad vitlöksklyfta, olja, citronjuice, örtsalt och svartpeppar. Mixa bönorna med en stavmixer till en slät puré. Späd eventuellt med lite vatten.
  3. Servera soppan med bröd och kidneycréme.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.