Len och värmande tomatsoppa med lite sting som serveras med en läcker kidneycréme och ett gott bröd.
Glutenfri. Laktosfri. Äggfri.
Instruktioner
- Het tomatsoppa:
Hacka den gula löken och chilin fint. Fräs i lite olja i en kastrull. Riv morötterna och hacka paprikan. Vänd ner i löken. Hacka även tomaterna fint och rör ner tillsammans med krossade tomater, vitvinsvinäger, buljong, agavesirap, basilika, salt och svartpeppar. Låt sjuda under lock på svag värme i ca 15 minuter. Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer.
- Kidneycréme:
Häll av spadet från bönorna och skölj dem i vatten. Vänd ner i en skål tillsammans med pressad vitlöksklyfta, olja, citronjuice, örtsalt och svartpeppar. Mixa bönorna med en stavmixer till en slät puré. Späd eventuellt med lite vatten.
- Servera soppan med bröd och kidneycréme.
Publicerat den
12 augusti 2016
Liknande recept
Skriv kommentar