Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Heta grillspett

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 dag
Skriv ut

Recept är från en väninna. Har inte tillagat rätten. Dessa heta grillspett är inspirerade av matmarknaden på Zanzibar som håller öppet om kvällarna i Jamituri (även kallad Forodhani Garden) Tänk på att förbereda rätten och lägg köttet i marinad dagen före.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mango chutney och chilisås. Pressa i vitlöksklyftan och smula i piri-piri frukterna.
  2. Skär köttet i centimeter stora kuber. Blanda dem i grillsåsen/marinaden och lägg dem i en skål för att vila i kylskåpet över natten. Rör då och då.
  3. Nästa dag: Skär paprikan i bitar. Trä köttet på grillspett och varva med lite paprika. Hetta upp en grillpanna (alternativ en stekpanna) och grilla spetten tills de är färdiga - hur länge beror på hur rött du vill ha köttet. Pensla då och då med marinaden. Det går också bra att grilla spetten i ugn på 225 grader.
  4. Servera med potatissallad, mango chutney och en tomatsallad till

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.