- Serverar: 2 portioner
- Tid: 1 dag
Skriv ut
Recept är från en väninna. Har inte tillagat rätten.
Dessa heta grillspett är inspirerade av matmarknaden på Zanzibar som håller öppet om kvällarna i Jamituri (även kallad Forodhani Garden) Tänk på att förbereda rätten och lägg köttet i marinad dagen före.
Instruktioner
- Blanda mango chutney och chilisås.
Pressa i vitlöksklyftan och smula i piri-piri frukterna.
- Skär köttet i centimeter stora kuber.
Blanda dem i grillsåsen/marinaden och lägg dem i en skål för att vila i kylskåpet över natten. Rör då och då.
- Nästa dag:
Skär paprikan i bitar.
Trä köttet på grillspett och varva med lite paprika.
Hetta upp en grillpanna (alternativ en stekpanna)
och grilla spetten tills de är färdiga - hur länge beror på hur rött du vill ha köttet.
Pensla då och då med marinaden.
Det går också bra att grilla spetten i ugn på 225 grader.
- Servera med potatissallad, mango chutney och en tomatsallad till
Publicerat den
20 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar