Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Heta räkor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En enkel förrätt, "efterrätt" eller bara Fredagssnacks.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina räkorna först och främst, om det inte redan är gjort.
  2. Hacka sedan vitlökarna, det är lättare att hacka solo-vitlöken då det bara är "en" klyfta, sedan så har den en liten aning mildare smak.
  3. Lägg Vitlöken och sambaln i en bunke tillsammans med oljan och rör om lite.
  4. Om det finnes gott om tid så kan man lägga i räkorna för att låta dem marineras, men de bör plockas upp innan uppvärmning.
  5. Hetta upp oljeblandningen i en stek- eller wokpanna, lägg sedan i räkorna, låt ej räkorna ligga i för länge och koka, max 1-2 minuter.
  6. Häll sedan allt i en skål eller dylikt. Serveras med ugnsgrillat bröd (ljust)
  7. Om man vill ha ett billigare alternativ så kan man ta surimisticks (crabfish) som man skär i lite mindre bitar då jätteräkor kostar en del.
  8. Hur äter man det här då ???
  9. Enklast är att lägga upp några räkor på en tallrik, ta sedan lite av oljeblandningen och häll över. Man kan om man vill äta bara räkorna, men för de som vill ha en starkare upplevelse tar av Sambal och vitlöks "smörjan" och lägger på en brödbit och äter. Och för de som vill uppleva men inte riktigt ända fram doppar helt enkelt bara brödet lite i oljan.
  10. Lycka till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • DatteHelen 12 april 2010

    Feeling hot hot hot, TASTY !!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.