Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Himmelsk hallonkaka

 
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 1 timme 25 minuter
Skriv ut

En kaka jag göra varje år när jag har plockat av hallonen, men det går lika bra med frysta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj en låg, fyrkantig bakform (20x30cm ) lätt. Täck bottnen med bakplåtspapper, och låt papperet hänga ner över långsidorna. Sikta 4 dl av mjölet i en skål. Tillsätt den malda mandeln och 1 1/4 dl av strösockret och blanda väl.
  2. Knåda ner smöret i mjölet med fingrarna och knåda till en finsmulig blandning. Tryck ut degen i bakformen och grädda i 20-25 minuter eller tills ytan är gyllenbrun. Sänk värmen till 150 grader.
  3. Sikta muskoten, bakpulvret och resten av mjölet på en bit bakplåtspapper.
  4. Vispa äggen, vaniljsockret och resten av strösockret fluffigt med elvisp. Vänd ner mjölblandningen och rör sedan ner citronsaften, hallonen och kokosflingorna. Häll fyllningen över kakbottnen och grädda i 1 timme, eller tills ytan är gyllenbrun. Låt kakan svalna i formen, och skär den sedan i bitar. Pudra med florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.