- Serverar: 30 portioner
- Tid: 1 timme 25 minuter
Skriv ut
En kaka jag göra varje år när jag har plockat av hallonen, men det går lika bra med frysta
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Smörj en låg, fyrkantig bakform (20x30cm ) lätt. Täck bottnen med bakplåtspapper, och låt papperet hänga ner över långsidorna.
Sikta 4 dl av mjölet i en skål. Tillsätt den malda mandeln och 1 1/4 dl av strösockret och blanda väl.
- Knåda ner smöret i mjölet med fingrarna och knåda till en finsmulig blandning. Tryck ut degen i bakformen och grädda i 20-25 minuter eller tills ytan är gyllenbrun.
Sänk värmen till 150 grader.
- Sikta muskoten, bakpulvret och resten av mjölet på en bit bakplåtspapper.
- Vispa äggen, vaniljsockret och resten av strösockret fluffigt med elvisp. Vänd ner mjölblandningen och rör sedan ner citronsaften, hallonen och kokosflingorna. Häll fyllningen över kakbottnen och grädda i 1 timme, eller tills ytan är gyllenbrun.
Låt kakan svalna i formen, och skär den sedan i bitar.
Pudra med florsocker.
Publicerat den
18 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar