Himmelskt goda nötkakor med ringlad choklad.
Glutenfria och laktosfria.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda alla ingredienser i en degbunke. Arbeta samman degen tills den känns så smidig att du kan arbeta med den. Om det behövs, tillsätt lite mer olja.
- Dela degen i 12 lika stora bitar. Forma varje del till en liten boll och placera bollarna i en bakplåtspappersklädd långpanna. Tryck försiktigt ner en hasselnöt i varje kaka.
- grädda i ugnens mitt 8-10 minuter. Kakorna ska ha fått lite färg, grädda vidare om det behövs. Ta ut och låt svalna.
- Smält lite choklad i mikron eller över vattenbad, ljus eller mörk, laktosfri choklad bestämmer du själv. Spritsa fint över kakorna och låt stelna i kylen.
Publicerat den
17 maj 2016
Liknande recept
Skriv kommentar