Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Himmelska nötkakor

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Himmelskt goda nötkakor med ringlad choklad. Glutenfria och laktosfria.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla ingredienser i en degbunke. Arbeta samman degen tills den känns så smidig att du kan arbeta med den. Om det behövs, tillsätt lite mer olja.
  3. Dela degen i 12 lika stora bitar. Forma varje del till en liten boll och placera bollarna i en bakplåtspappersklädd långpanna. Tryck försiktigt ner en hasselnöt i varje kaka.
  4. grädda i ugnens mitt 8-10 minuter. Kakorna ska ha fått lite färg, grädda vidare om det behövs. Ta ut och låt svalna.
  5. Smält lite choklad i mikron eller över vattenbad, ljus eller mörk, laktosfri choklad bestämmer du själv. Spritsa fint över kakorna och låt stelna i kylen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.