Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjördis pepparkakor

 
Skriv ut

Jättegoda pepparkakor som är mycket lätta att baka. Ett mycket gammalt släktrecept som har bakats i flera generationer. Degen behöver inte vila över natten. Det är bara att börja kavla ut den direkt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. (Börja med lite mjöl och öka sedan allt eftersom du knådar ihop degen.) Sedan är det bara att kavla ut degen på mjölat bakbord och stansa ut olika former av pepparkakor. Gräddas i ugnen ca 7 min eller tills de blir gyllenbruna i 150-175 grader (beroende på ugn).
  2. Degen håller sig ett par dagar i kylskåp om tiden och orken inte räcker till att baka ut hela degen på en gång.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.