Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Holländare

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 10-15 portioner
Skriv ut

"Indra" efterlyste recept på "holländare" här kommer receptet, delar med mig till alla andra som ev är intresserade. Har inte provat receptet, har fått det i min hand idag. Höga kakor som lämpligen görs i stora muffinsformar (för att dom inte ska "säcka" ihop totalt)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 180 grader.
  2. Mördeg: Nyp samman ca 2 dl av vetemjölet med det rumsvarma smöret och socker i en bunke. Arbeta samman ingredienserna med händerna. Tillsätt äggulan och resten av mjölet. Degen ska bli smidig, inte smulig. Därför tillsätts inte allt mjöl på en gång.
  3. Kavla ut degen till en ca 3 mm tjock platta. Ta ut rundlar med hjälp av ett dricksglas. Lägg dem i botten på stora muffinsformar.
  4. Kakdeg: Smula ner tårtbotten i en bunke och tillsätt övriga ingredienser. Rör om väl. Kavla ut till en ca 1½ cm tjock platta och ta ut rundlar med hjälp av ett dricksglas. Lägg dem i muffinsformarna.
  5. Grädda ca 20 minuter i nedre delen av ugnen. Låt kakorna svalna. Rör samman ingredienserna till glasyren och glasera kakorna med den.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • millas 25 januari 2011

    Tusen tack!! Jag har letat efter detta recept i säkert 30 år... Min "pappa" pratade att han köpte sådana på ett café när han var liten... Nu kan jag baka dem till honom när han fyller år!!! Tusen tack... P.S han blir 70 år!!! D.S

  • hanOlo60 20 september 2016

    Ett bra recept, jag har uteslutit mördegen det var så jag kommer ihåg dom från fiket på 60-talet. Kakdegen i receptet blir för lös att kavla, man får klicka i degen/smeten i formarna men det gör inget. Det går också bra att byta kanelen mot cacao om man är på det humöret.

  • Mimi 29 januari 2018

    Nej, Min mamma säger att detta är inte rätt recept. Det ska inte vara mördeg. Någon som har ett annat recept?

  • niza peltola 1 januari 2019

    1000 tack har tappat receptet som jag fick av en konditori i Säter på 80 talet. det ska vara mördeg annars blir den en katalan sa de som jobbar där:-) så jag ska prova dit.

  • Liliane Samuelsson 7 december 2022

    Min pappa var konditor och bakade holländare på 50 - 60 talet. Min mamma skrev ner receptet och jag delar gärna med mig av det. Receptet är efter konditorimått, så du får förminska efter behov. Jag delade det på hälften två gånger, då blir det lagom för familjebakning. Min mor skrev inte hur man gör, man jag misstänker att man rör socker och smör först och sedan blandar i resten. Hoppas det blir som du vill. Lycka till! 1,4 kg socker 3,2 kg smör 4 kg mjöl 4 kg kaksmulor 1 liter ägg 1/2 liter sirap 2 tsk hjortronsalt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.