Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inbakad fläskfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mycket uppskattad bjudrätt! Går att förbereda innan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att gnida in filén med salt, peppar och paprikapulver. Bryn filén runtom och stek färdig i ugnen ca 30 minuter i 200 grader. Låt filén svalna.
  2. Rör ihop färsen med löken, grädden, vitlöken, hälften utav ägget och kryddorna. Det ska bli en ganska fast konsistens.
  3. Lägg ut smördegen på en plåt. Lägg ut färs så långt som filén är. Lägg på filén och bädda in den med färs. Täck med smördegen och "knyt" ihop ändarna.
  4. Pensla med resten utav ägget och grädda i ugnen 225 grader i ca 20 minuter så att paketet får fin färg. Servera med potatisgratäng och kantarellsås.
  5. Ett tips! Om det blir färs över stek biffar utav det som finns kvar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.