- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Mycket uppskattad bjudrätt! Går att förbereda innan.
Instruktioner
- Börja med att gnida in filén med salt, peppar och paprikapulver. Bryn filén runtom och stek färdig i ugnen ca 30 minuter i 200 grader. Låt filén svalna.
- Rör ihop färsen med löken, grädden, vitlöken, hälften utav ägget och kryddorna. Det ska bli en ganska fast konsistens.
- Lägg ut smördegen på en plåt. Lägg ut färs så långt som filén är. Lägg på filén och bädda in den med färs. Täck med smördegen och "knyt" ihop ändarna.
- Pensla med resten utav ägget och grädda i ugnen 225 grader i ca 20 minuter så att paketet får fin färg.
Servera med potatisgratäng och kantarellsås.
- Ett tips!
Om det blir färs över stek biffar utav det som finns kvar.
Publicerat den
8 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar