Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inbakad oxfilé med bearnaisesås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En lyxigt smördegsinbakad filédröm med bea!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Salta och peppra köttbitarna och stek dem 3-4 minuter på varje sida. De ska vara röda inuti. Ta upp och låt dem kallna.
  2. Sätt ugnen på 180 grader.
  3. Skär från kortändan av smördegen 4 remsor, ca 8 cm långa och 2 cm högre än köttbiten. Vira dem runt köttbitarna, se till att ändarna går omlott ett par cm. Pensla paketen med uppvispat ägg. Ställ in i ugnen och grädda tills smördegen fått fin färg, 8-10 minuter.
  4. Lägg paketen på varma tallrikar, fyll smördegsgropen med bearnaise. Servera med krispiga, lättkokta grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.