Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indiska karrékotletter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ljuvliga dofter fyller köket och alla vet att det är ljuvliga smaker att vänta vid middagsbordet. Servera med pilaffaris och papadums. Papadums, se annat recept "Kryddiga papadums"

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda yoghurt och tandooripasta väl. Hacka hälften av koriandern och blanda ner den i yoghurtblandningen. Lägg ner kotletterna och vänd dem väl i yoghurtmarinaden så att de täcks helt. Täck över med plastfolie och ställ in i kylen. Marinera minst 2 timmar men helst över natten.
  2. Värm upp oljan i en kastrull. Tillsätt gurkmejan och fräs ett par sekunder. Tillsätt riset. Rör om så att riset täcks av olja och låt det fräsa 1-2 minuter. Häll på vatten enligt paketets anvisningar, täck med lock och låt riset koka tills det är färdigt, ca 20 minuter.
  3. Hetta upp ett teflonstekjärn på hög värme. Ta upp kotletterna ur marinaden och stek dem 5-6 minuter på varje sida. Häll på marinaden och fräs tills allt är genomvarmt och kotletterna är genomstekta.
  4. Lägg upp kotletter, ris, mango chutney och papadums på tallrikar. Garnera med koriander och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.