Kryddiga köttbullar med smak av ingefära, chili och garam masala.
Instruktioner
- Börja med köttbullarna. Blanda ströbröd, ägg och 1 dl vatten i en skål. Låt svälla 10 minuter. Tillsätt sedan färsen, blanda väl. Finhacka lök och vitlök. Riv ingefäran fint. Blanda ner i färsen.
- Dela chilifrukterna på längden, skrapa ur fröna, finhacka fruktköttet. Rör ner färsen tillsammans med gurkmeja och garam masala. Salta och peppra.
- Forma köttbullar, gärna med fuktiga händer. Stek i oljan så att de får fin färg runtom.
- Gör såsen. Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs löken glansig i smör tillsammans med curry och spiskummin i en stekpanna med höga kanter.
- Häll på tomater och vatten eller buljong. Låt koka upp och småputtra 5 minuter. Blanda ner yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg köttbullarna i såsen, koka upp och sjud ca 5 minuter tills köttbullarna är genomkokta. Strö över koriander. Servera med en naturell yoghurt.
Publicerat den
4 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar