Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indiska köttfyllda knyten

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Inuti de här indiska knytena döljer sig en kryddig färs med bland annat ingefära och chili. Lite kall yoghurt till mildrar hettan och förhöjer smakupplevelsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl och salt i en skål. Rör ihop vatten och 1 dl olja i en annan skål och blanda ner det i mjölet. Knåda cirka fem minuter till en mjuk deg.
  2. Dela degen i åtta bitar och rulla till bollar. Fukta bollarna med lite av oljan och täck dem med plastfilm. Låt vila en timma.
  3. Gör fyllningen. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek lök och vitlök tre minuter. Tillsätt ingefära och fräs ytterligare ett par minuter. Strö över gurkmeja, curry och chilipulver och fräs ett par sekunder. Tillsätt köttet och bryn cirka fem minuter. Lägg på lock och låt allt sjuda 15 minuter. Krydda till sist med garam masala och salt. Rör om. Låt sjuda utan lock tre minuter.
  4. Platta till degbollarna. Kavla och tryck ut varje boll till en rundel som är 25-30 cm i diameter och lägg på ett oljat bord.
  5. Häll 1 tsk olja i en stekpanna och hetta upp ordentligt. Lägg en degrundel i pannan, pensla på lite ägg och lägg på en åttondel av köttröran. Vik ihop knytena som ett kuvert. Stek i två minuter tills paketet är gyllenbrunt. Vänd det och stek två minuter till. Gör ytterligare sju knyten på samma sätt. Servera med lite kall yoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.