Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingefärsäpplen från Kivik

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Förr lade man in päron i ingefära, en smaksättning som passar lika bra till äpplen. Ett par stänk calvados i lagen förhöjer smaken ytterligare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, kärna ur och halvera äpplena.
  2. Gör citron vatten. Lägg i halvorna så att de inte mörknar.
  3. Blanda äppeljuice, ingefära, strösocker och calvados till lagen i en kastrull. Låt lagen sjuda några minuter innan äpplena läggs i.
  4. Sjud äpplena tills fruktköttet mjuknat. Ta upp äppelhalvorna och låt lagen svalna. Häll den därefter över äpplena.
  5. Servera äpplena väl kylda i sin lag tillsammans med krusmynta eller citronmeliss. En klick grädde smaksatt med calvados är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.